Стъпките, предприемани от ЕС, за добавяне на изключения към тавана на

...
Стъпките, предприемани от ЕС, за добавяне на изключения към тавана на
Коментари Харесай

Русия: ЕС продължава да се нуждае от петролните ни продукти

Стъпките, предприемани от Европейски Съюз, за прибавяне на " изключения " към тавана на цената на петролните продукти само демонстрира, че те са извънредно нужни в Европа, разгласи съветският вицепремиер Александър Новак, цитиран от Ройтерс.

" Вчера видяхме следващата смяна на европейските регулации, следващото изключение ", декларира той в коментар за съветската държавна организация ТАСС. " Това единствено демонстрира, че нашите петролни артикули се търсят в Европа, а европейските политици признават, че дейностите им опонират на логиката и се пробват да излязат от обстановката ".

Миналата седмица Европейски Съюз контракти таван на цените на съветските петролни артикули, с цел да ограничи приходите на Кремъл, които той употребява, с цел да финансира нашествието си в Украйна. В същото време бяха приети няколко изключения в ценовия таван.

Според последните насоки, оповестени през вчерашния ден, ценовият таван няма да се ползва, когато суровият нефт или петролните артикули са пуснати за приложимост в страна отвън Русия, след което бъдат предадени на покупател на сушата.

Таванът на цените не се ползва и за съветските петролни артикули, когато интервенциите по блендирането му  в трета страна " доведат до тарифна смяна " или до промени във типа на петролния артикул.

През декември в Европейски Съюз влезе в сила забрана за импорт на съветски нефт по море, както и ценови таван от 60 $ за влизащия по суша. Той към момента е много над цената, на която все още се продава съветският нефт вид Уралс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР